food-menu

Wyżywienie zapewnia Małym Skarbom profesjonalna firma cateringowa, specjalizująca się w żywieniu dzieci. Nasze dzieciaczki z przyjemnością degustują dania sporządzone przez wykwalifikowanego kucharza i dietetyka, którzy znają dobrze małe podniebienia i wiedzą jak zaspokoić gusta i guściki naszych Małych Skarbów.

Jadłospis

Poniedziałek (14.07.2025)

Wtorek (15.07.2025)

środa (16.07.2025)

Czwartek (17.07.2025)

Piątek (18.07.2025)

Śniadanie
Schab z kija Ser żółty Ogórek kiszony Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Herbata owocowa
Twarożek z miodem Szynka kopcona Sałata Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Herbata czarna
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym Szynka delikatesowa Pomidor Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Herbata owocowa
Nutella z bananów

batatów i naturalnego kakao Polędwica z pasieki Ogórek świeży Pieczywo mieszane Pieczywo razowe Kawa zbożowa z mlekiem
Płatki owsiane na mleku Bułka kajzerka Ser żółty Papryka
Obiad
Zupa:

Zupa kalafiorowa

II danie:

Zapiekanka makaronowa z kiełbaską z indyka i sosem pomidorowym Wege: zapiekanka makaronowa z warzywami i serem
Zupa:

Zupa pomidorowa

II danie:

Kąski z kurczaka panierowane w jajku i bułce tartej z dodatkiem płatków kukurydzianych Ziemniaki Surówka wiosenna z ogórkiem świeżym

rzodkiewką,szczypiorkiem i jogurtem naturalnym Wege: kotlety sojowe
Zupa:

Rosół

II danie:

Kotlet mielony wieprzowy Ziemniaki Surówka z młodej kapusty z porem

jabłkiem

jogurtem naturalnym i majonezem własnej roboty Wege: kotlet z tartych jarzyn ze słonecznikiem
Zupa:

Barszcz biały

II danie:

Pierś z kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym z fetą Ryż z kurkumą Surówka marchewkowo-porowa z jogurtem naturalnym Wege: tofu w sosie szpinakowo-śmietanowym z fetą
Zupa:

Zupa ogórkowa

II danie:

Filet z mintaja Ziemniaki Surówka colesław Wege bez ryby: kotlet z kalafiora z warzywami
Podwieczorek
Pudding jaglany na mleku z musem brzoskwiniowym
Muffinek sernikowy z truskawką
Bułeczka z budyniem
Mus owocowy Nektarynka
Jogurt owocowy Arbuz