food-menu

Wyżywienie zapewnia Małym Skarbom profesjonalna firma cateringowa, specjalizująca się w żywieniu dzieci. Nasze dzieciaczki z przyjemnością degustują dania sporządzone przez wykwalifikowanego kucharza i dietetyka, którzy znają dobrze małe podniebienia i wiedzą jak zaspokoić gusta i guściki naszych Małych Skarbów.

Jadłospis

Poniedziałek (17.11.2025)

Wtorek (18.11.2025)

środa (19.11.2025)

Czwartek (20.11.2025)

Piątek (21.11.2025)

Śniadanie
Schab pieczony Ser żółty Kiełki Bułka kajzerka
Cieciorella z ciecierzycy

daktyli i naturalnego kakao Szynka delikatesowa Sałata Pieczywo pszenne Pieczywo razowe Herbata ziołowa
Pasta mięsna z jajkiem

suszonymi pomidorami i oliwkami Ser żółty Ogórek kiszony Pieczywo pszenne Pieczywo żytnie Herbata owocowa
Pasta z tuńczyka z jajkiem

ogórkiem kiszonym i twarogiem Szynka z kija Pomidor

szczypiorek Pieczywo pszenne Chleb staropolski Herbata czarna
Płatki owsiane na mleku Ser żółty Papryka Pieczywo pszenne Pieczywo razowe ze słonecznikiem
Obiad
Zupa:

Zupa kalafiorowa

II danie:

Pierogi z mięsem Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Wege - pierogi ukraińskie
Zupa:

Rosół

II danie:

Kąski z kurczaka panierowane z dodatkiem płatków kukurydzianych Ziemniaki Surówka marchewkowo-porowa z jogurtem naturalnym Wege - Nuggetsy z czerwonej soczewicy w kukurydzianej panierce
Zupa:

Zupa wiejska

II danie:

Gulasz z indyka z warzywami Kasza bulgur Wege - Gulasz sojowy z marchewką,papryką i pomidorem
Zupa:

Zupa buraczkowa

II danie:

Spaghetti z klopsikami z indyka w sosie śmietanowo - brokułowym Wege - Klopsiki z ciecierzycy w sosie śmietanowo- brokułowym Makaron nitki
Zupa:

Zupa ogórkowa

II danie:

Leniwe z masełkiem i bułką tartą
Podwieczorek
Jogurt owocowy Wafle bez cukru
Ciasteczka zbożowe z owocami Mleko
Budyń waniliowy Mandarynka
Bułeczka z budyniem
Kisiel wiśniowy Wafel ryżowy