food-menu

Wyżywienie zapewnia Małym Skarbom profesjonalna firma cateringowa, specjalizująca się w żywieniu dzieci. Nasze dzieciaczki z przyjemnością degustują dania sporządzone przez wykwalifikowanego kucharza i dietetyka, którzy znają dobrze małe podniebienia i wiedzą jak zaspokoić gusta i guściki naszych Małych Skarbów.

Jadłospis

Poniedziałek (17.03.2025)

Wtorek (18.03.2025)

środa (19.03.2025)

Czwartek (20.03.2025)

Piątek (21.03.2025)

Śniadanie
Szynka drewnem wędzona Serek kanapkowy Kiełki Pieczywo pszenne

razowe Herbata czarna
Pasta dyniowo-cieciorkowa z fetą Szynka delikatesowa

sałata Pieczywo pszenne,żytnie firmowe z dynią Kakao na mleku
Twarożek z brzoskwinią Polędwica z pasieki Pomidor Pieczywo pszenne

swojskie Herbata owocowa
Płatki kukurydziane Mleko Rogal Maślany Biała rzodkiew talarki
Bułka kajzerka z ziarnami

grahamka Pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem kiszonym Ser żółty

papryka Herbata ziołowa
Obiad
Zupa:

Zupa jarzynowa

II danie:

Spaghetti Wege: Spaghetti wegańskie
Zupa:

Zupa fasolowa

II danie:

Pierogi z mięsem Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Wege: Pierogi ukraińskie
Zupa:

Rosół z makaronem

II danie:

Kotlet mielony wieprzowy Ziemniaki Buraczki Wege: Kotlet z ciecierzycy
Zupa:

Krupnik jaglany

II danie:

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo- szpinakowym Ryż z kurkumą Wege: Tofu w sosie śmietanowo - szpinakowym
Zupa:

Barszcz ukraiński

II danie:

Makaron z sosem truskawkowo-śmietanowym
Podwieczorek
Drożdżówka z budyniem
Kisiel truskawkowy Wafle ryżowe
Jogurt owocowy Jabłko
Mus- banan

jabłko

gruszka Wafle b/ cukru
Banan Marchew słupki