food-menu

Wyżywienie zapewnia Małym Skarbom profesjonalna firma cateringowa, specjalizująca się w żywieniu dzieci. Nasze dzieciaczki z przyjemnością degustują dania sporządzone przez wykwalifikowanego kucharza i dietetyka, którzy znają dobrze małe podniebienia i wiedzą jak zaspokoić gusta i guściki naszych Małych Skarbów.

Jadłospis

Poniedziałek (23.09.2019)

Wtorek (24.09.2019)

środa (25.09.2019)

Czwartek (26.09.2019)

Piątek (27.09.2019)

Poniedziałek (30.09.2019)

Wtorek (01.10.2019)

środa (02.10.2019)

Czwartek (03.10.2019)

Piątek (04.10.2019)

Śniadanie
płatki kukurydziane na mleku (A7)

rogal (A1)

jabłka
chlebek ze słonecznikiem (A1)

szyneczka wieprzowa

serek warmiński (A7)

sałata

ogórek świeży

herbatka miętowa

marchewka i kalarepka do chrupania
chlebek razowy (A1)

pomidorek

rzodkiewka

jajecznica na maśle (A3)

herbatka,śliwki
bułeczka razowa (A1)

szynka z warzywami

humus

ogórek świeży

kakao (A7)

musy owocowe
chlebek na zakwasie (A1)

szyneczka konserwowa

serek podwędzany

pomidor

herbatka owocowa

deser z owsianki na mleku
bułka maślana (A1)

ser królewski (A7)

kakao (A7),śliwki
bułka grahamka (A1)

pasta jajeczna z rzodkiewką (A3)

polędwica z indyka,,ogórek świeży

papryka świeża herbatka z melisy

galaretka z owocami
chlebek mieszany (A1)

szyneczka wieprzowa,,pasta rybna (A4)

rzodkiewka

herbatka,śliwki
chlebek wiejski (A1)

pasta z twarożku i szczypiorku (A7)

szyneczka wieprzowa

ogórek świeży

herbatka owocowa

gruszki
chlebek mieszany (A1)

polędwica sopocka

ser gouda (A7)

ogórek świeży

rzodkiewka

herbatka owocowa

kisiel domowy z owocami
Obiad
Zupa:

zupa z soczewicy na wieprzowinie

II danie:

pierogi z mięsem (A1)

marchewka z groszkiem
Zupa:

krupnik z kaszą jaglaną (A1,7) na kurczaku

II danie:

leczo z indykiem i warzywami

ryż
Zupa:

barszcz ukraiński na wieprzowinie

II danie:

naleśniki z serem z musem owocowym(A1,7)
Zupa:

zupa pomidorowa na kurczaku (A7)

II danie:

pieczeń w sosie własnym

ziemniaki z koperkiem

mizeria (A7)
Zupa:

zupa jarzynowa na kurczaku

II danie:

filet z morszczuka duszony na parze (A4)

ziemniaki puree (A7)

warzywa blanszowane
Zupa:

zupa kalafiorowa na wieprzowinie (A7)

II danie:

spaghetti bolognese (A1)
Zupa:

zupa ogórkowa na kurczaku (A7)

II danie:

udka duszone

kasza kuskus w sosie pietruszkowym (A1)

buraczki na ciepło (A1)
Zupa:

kapuśniak z ziemniakami na kurczaku

II danie:

ryż z jabłkiem prażonym i sosem jogurtowym (A7)
Zupa:

rosół z makaronem (A1,9)

II danie:

gołąbki odwrócone w sosie pomidorowym

ziemniaki z wody z koperkiem
Zupa:

zupa pomidorowa na wieprzowinie z ryżem (A7)

II danie:

kotlety z mintaja duszone w sosie serowym (A4,7)

ziemniaki z wody z koperkiem

surówka z marchewki
Podwieczorek
banany

jogurty naturalne z musli (A7)
jabłka

koktajl owocowo - mleczny (A7)
gruszki

bułeczka z kiełbaską podsuszaną ( A 1
soki świeżo wyciskane (wyrób własny)

budyń jaglany czekoladowy na mleku (A7)
sałatka owocowa

ciasteczka zbożowe (wypiek własny) (A1,7)
jabłka

jogurty naturalne z owocami suszonymi (A7)
winogrona

ciasto z owocami (wypiek własny)(A1,3,7)
soki świeżo wyciskane (wyrób własny)

bułeczka razowa z serkiem królewskim (A1,7)
jabłka pieczone z żurawiną,ciasteczka z dynią (wypiek własny) (A1,3,7)
nektarynki

kompot słodzony miodem